szombat, december 05, 2020
Hungarian English French German Italian Romanian Slovak

Garancia

 

- Minden általunk készített és forgalmazott termékre 1 év garanciát vállalunk.

- Az akváriumok és terráriumok kizárólag édes- és tengervíz tárolására alkalmasak, egyéb folyadékok (pl. vegyszerek, stb.) tárolása nem megengedett, rendeltetésüket tekintve akváriumként és terráriumként működtethetőek!

- A garancia érvényes minden gyártó hibájából eredő szerkezeti hibára, ill. azokból adódó sérülésre, folyásra, szivárgásra, leválásra, stb.

- A garancia nem érvényesíthető helytelen beüzemelésből (alátét hiánya, nem megfelelő kialakítású és/vagy teherbírású állvány), szállításból, mozgatásból, tárolásból, üzemeltetésből származó sérülésekre (törések, repedés, szivárgás, karc, stb.).

- Az anyag jellege és tulajdonságai miatt a garancia üvegtörésre nem vonatkozik.

- Nem általunk hátterezett akváriumokra és terráriumokra minőségbiztosítási okokból nem tudjuk vállalni a garanciát.

- A gyártó nem vállal felelősséget a vízszivárgás, párolgás közvetett hatásaira, és az abból eredő károkra (pl. bútor, szőnyeg, parketta elázása.) Ezen esetleges károk fedezetére javasolt megfelelő biztosítás megkötése. Tisztításkor kiemelten ügyeljen az illesztéseknél a ragasztás épségére. A ragasztás megsértése szivárgáshoz vezethet, ezért a garancia elvesztésével jár!

- Ne tegye ki az üveget közvetlen hő hatásának (pl. fűtőeszközök, fényforrás, stb.), emiatt bekövetkezett repedésekre, törésre nem vállalunk felelősséget. Javasolt az ilyen felszereléseket a szellőző fölé elhelyezni, ill. távtartót alkalmazni.

- Beépített világítással készített hátteres terráriumoknál az izzóra nem tudunk garanciát vállalni. Maximum 75W teljesítményű izzót használjon!

- Beépített világítással készített hátteres terráriumokba víz nem tölthető, mert a háttér képes azt magába szívni, és ezzel zárlatot okozhat!

- A tetők és ajtók zárását, mozgatását körültekintően kell végezni, hogy az üveglapok ne csapódjanak egymáshoz vagy az akvárium, terrárium oldalához, mert azok törését, repedését okozhatják. Az ilyen esetekből bekövetkező sérülések javítása kizárólag térítés ellenében történik.

- FONTOS! Az áru épségének ellenőrzése az ügyfél feladata átvételkor. Minőségi kifogást, reklamációt (pl. karc) utólag nem tudunk elfogadni. Amennyiben problémát észlel, mindenképp szükséges a minőségi kifogásról szóló jegyzőkönyv kitöltése (kérje a szállítást végző kollégától), ugyanis ennek elmulasztása esetén, utólag nem áll módunkban garanciát érvényesíteni!!

- A gyártó/szállító felelőssége szállításkor a címre érkezésig tart, a beüzemelés helyszínéig történő árumozgatás az ügyfél felelőssége (bejárás biztosítása, szükséges tárgyi feltételek és munkaerő megléte), akkor is, ha ebben segítőként gyártó/szállító is részt vesz /részt vesznek. Kérjük az áru épségéről átvétel előtt meggyőződni szíveskedjenek!

- Garanciális probléma esetén az áru eljuttatása a gyártó részére az ügyfél feladatköre és költsége. Garanciális javítás után a termék visszajuttatását megrendelőhöz a készítő vállalja (díjmentes). Amennyiben a megállapítást nyer, hogy valamely hiba nem tartozik a garancia jogkörébe, úgy a gyártó javítási, kiszállási, stb. költséget számíthat fel.

- A megfelelő állványzat tervezését és kivitelezését a megrendelő vállalja, nem megfelelő állványzat miatt (nem megfelelő teherbírás, szintezés, stb.) bekövetkező káresemény garanciában nem érvényesíthető!

- A használat alatt keletkező karcosodás az üzemeltetés természetes velejárója, melyre garanciális javítás nem igényelhető.

- Az üveg tisztítását nedves szivaccsal, törlőkendővel, kifejezetten erre a célra forgalmazott eszközökkel, tisztítószerekkel szabad végezni.

 

Iránymutatás az akvárium méreteihez megfelelő üvegvastagság kiválasztásához:

Üvegvastagság

Megengedett legnagyobb magasság és mélység

Maximális térfogat

4mm-es üveg

32,5cm

50L

5mm-es üveg

35cm

70L

6mm-es üveg

40cm

130L

8mm-es üveg

50cm

240L

10mm-es üveg

70cm

800L

12mm-es üveg

80cm

1.200L

15mm-es üveg

100cm

2.200L

19mm-es üveg

120cm

5.000L

Néhány példa az akváriumhoz szükséges üvegvastagság kiválasztásához:

- 50cm hosszú x 25cm széles x 30cm magas akváriumot szeretnénk, ami a méreteket összeszorozva, majd 1000-el elosztva 38L térfogatot jelent. A magasságot, szélességet, és a térfogatot a táblázatban leellenőrizve megállapíthatjuk, hogy a szükséges üvegvastagság 4mm lesz!

- 60cm hosszú x 30cm széles x 30 cm magas akváriumot szeretnénk, ami a méreteket összeszorozva, majd 1000-el elosztva 54L térfogatot jelent. A 30cm-es magasság és szélesség ugyan még a 4mm-es üveghez tartozna, azonban a térfogata már meghaladja az 50 litert, így a táblázat térfogat oszlopában következő, azaz a 70L-ig megadott 5mm-es üvegre lesz szükség!

A fenti táblázat iránymutatás, bizonyos esetekben és feltételek mellett a táblázatban megadott értékeknél vastagabb üveg lehet szükséges, ezért átlagostól eltérő méretek vagy igények esetén mindig kérjen segítséget! Garanciát csakis a táblázatban meghatározott méretezés alapján tudunk vállalni!

 

Az akvárium hossza általában csak extrém esetekben befolyásolja a szükséges üvegvastagságot.

Termékajánló

60x30x35cm-es hüllő terrárium, 4mm
(Terráriumok / Hüllő)

60x30x35cm-es hüllő terrárium, 4mm

Resun NF-07L mágneses algatisztító
(Akvárium felszerelések / Egyéb)

Resun NF-07L mágneses algatisztító

90x20x50cm-es akvárium (90L) csúszó üvegtetővel, 8mm
(Akváriumok / Akvárium 5-99 L)

90x20x50cm-es akvárium (90L) csúszó üvegtetővel, 8mm