szombat, december 05, 2020
Hungarian English French German Italian Romanian Slovak

ProAqua-Clean

ProAqua-Clean árak
0-30L1.690.- Ft
30-60L2.190.- Ft
60-100L3.190.- Ft
100-150L4.490.- Ft
150-300L6.690.- Ft
300-500L9.490.- Ft

ProAqua-Clean Termékismertető

Kedves akvarista barátunk!

ProAqua-Clean speciális szűrőanyag forradalmi változásokat hoz az akvarisztika világába! Egyedülálló képességeinek köszönhetően használatával egy komplex kémiai szűrőrendszert kapunk, amely 100%-os sikerrel alkalmazható:

 • a víz káros nitrit és nitrát tartalmának hatékony, azonnali csökkentésére
 • természetes fa dekorációk (pl. vasfa, mangroowe gyökér, szőlőtőke, stb.) által megfestett víz színének visszaállítására
 • fényviszonyok javítására
 • algásodás megelőzésére
 • a vízben oldott oxigén szintjének stabilizálására
 • vízcserék számának jelentős mértékű csökkentésére, sőt, akár nélkülözésére
 • tökéletesen kristálytiszta víz előállítására hosszú távon! • Hogyan működik?
  A ProAqua-Clean egy speciális felületaktív szűrőanyag, amely vízzel érintkezve azonnal működésbe lép. Hatékonyságát a különböző víztesztek (pl. NO2, NO3, PH) is azonnal kimutatják, a telítődés időtartama pedig – a víz terheltségétől (halak száma, etetés gyakorisága, stb.) függően- akár hónapokban is mérhető. A szerves anyagok bomlása során keletkező mérgező anyagok felhalmozódása idővel az akvárium vizének elszíneződését okozzák („besárgul” a víz), amit a szűrőbetétek tisztításával és a víz részleges cseréjével tudunk megszűntetni. A ProAqua-Clean képes megkötni ezeket a káros anyagokat, ezáltal teljesen tisztává, átlátszóvá válik akváriumunk vize, a vízcserék időtartama pedig jelentősen csökken: munkát, időt és pénzt spórolva ezzel nekünk. Folyamatos használata mellett a vízcsere akár teljesen hagyható!

  Az akváriumban dekorációként szépségük és tartósságuk miatt szívesen használt különböző fagyökerek kellemetlen mellékhatása a víz megfestése, vöröses-barnás elszíneződése. A ProAqua-Clean szűrőbetét ezeket a festékanyagokat is tökéletesen megköti, hatékonysága a használat megkezdését követő 12 óra múlva már szemmel látható, 48 óra elteltével pedig már kristálytiszta vizet kapunk!
 • Hová kell tenni?

  A legoptimálisabb eredmény érdekében használjunk keringető-szivattyúval üzemelő belső vagy külső szűrőt, amelynek bármely rekeszében elhelyezhető. Légpumpáról üzemeltetett akváriumoknál a leginkább áramoltatott helyre célszerű tenni. Esetleg egy kisebb teljesítményű belső szűrő önálló betétjeként is alkalmazható.

 • Meddig lehet használni?

  A ProAqua-Clean szűrőbetét folyamatosan használható egészen addig, amíg a víz elszíneződése újból megkezdődik. Ekkor készítsünk 20-30Co hőmérsékletű, minimum 10:1 arányúsó-oldatot (bármilyen só megfelelő a célnak), amelyben rövid idő alatt (20-30 perc) a só hatására a kivont anyagok a szűrőbetétből távoznak.  Ezután a szűrőbetét újból visszahelyezhető az akváriumba. Ez a tisztítás több alkalommal is elvégezhető, egészen addig, amíg a két regenerálás között eltelt időszak túlságosan lerövidül.

 • Kinek ajánlott?

  Mindenki számára, aki szeretne halairól egy különlegesen tiszta vizű, káros anyagoktól mentes, kevés gondozással járó, tökéletes akváriumban gondoskodni.

 • Egyéb tudnivalók

  A ProAqua-Clean szűrőanyag a biológiai szűrést nem helyettesíti, használata annak kiegészítéseként javasolt! Tengeri akváriumokhoz a víz sótartalma miatt hatékonyan nem alkalmazható.
  A víz kémhatása (PH) és keménysége (nko) a használat során kis mértékben csökken, ez - amennyiben szükséges (pl. kifejezetten kemény vizet kedvelő halak esetében)– mészkő (kalcium) tartalmú dekorációkkal, aljzattal, visszaállítható. A változás mértéke az akvárium élővilágára semmilyen negatív befolyással nincsen, a lágy, vagy közepesen kemény vizet kedvelő halaknál kifejezetten előnyös! Egészségre káros anyagot nem tartalmaz.
  A terméket szavatossági idő nem köti, kiszáradás esetén károsodás nem éri.
  Óvja a csomagolóanyagot a sérülésektől!

Termékajánló

Resun Vízszivattyú SP-1200 700L/H
(Akvárium felszerelések / Egyéb)

Resun Vízszivattyú SP-1200 700L/H

40x30x60cm-es hátterezett terrárium, 4mm
(Terráriumok / Kaméleon)

40x30x60cm-es hátterezett terrárium, 4mm

Resun EF-1200 külső szűrő
(Akvárium felszerelések / Akvárium szűrés)

Resun EF-1200 külső szűrő